Sponsorer
Lyckat miniturneringsarrangemang
2016-11-28 09:23

Under söndagen så anordnade HK Järnvägen en miniturnering för flickor 05/06 i Alléhallen. Detta då deras serie innehåller endast fyra lag. En lysande idé visade det sig då de deltagande lagen Gökstens BK, IFK Nora och Tibro HK inte var sena att nappa på idén.


Arrangemanget var mycket lyckat och under hela söndagen rörde det sig mycket folk i Alléhallen för att titta på matcherna som pågick från förmiddag till kväll. Ett riktigt bra initiativ av Järnvägen och det hela var mycket uppskattat av de deltagande lagen, publiken och övriga som på ett eller annat sätt var i Alléhallen denna söndag.


Stort tack till alla inblandade för ett fint genomfört arrangemang.

B-flickorna spelar USM steg 2 lördag 26/11
2016-11-25 08:00
Föreningens B-flickor spelar imorgon lördag steg 2 i USM i Hallstahammar. Man spelar precis som A-flickorna i en trelagsgrupp där de två främst placerade går vidare till steg 3. Guldläge alltså och så mycket bättre med endagarsspel och mindre antal matcher vilket per automatik gör att man har större chans att avancera då det inte sliter på kropparna fysiskt på samma sätt.

Ni följer helgens USM steg på länkarna nedan.

För att följa matcherna live, se SHF:s livescore:

Spelprogram och tabell USM steg 2 - Grupp 10

Järnvägens matcher

10:30 Hallstahammars SK - HK Järnvägen
12:45 HK Järnvägen - IFK Hammarö

Vi önskar tjejerna ett stort lycka till imorgon i Hallstahammar!
"Handboll skall upplevas live"
2016-11-23 08:36

Handbollsfest i Alléhallen på lördag när herrseniorerna för andra helgen i rad spelar seriefinal. Matchen spelas mot HK Miffe nu på lördag klockan 16:00. Vi tippade innan säsongen dessa två lag som etta respektive tvåa i serien och nu möts dem öga mot öga i Alléhallen.


Järnvägens sjukdomshelvete är på väg att så när få ett slut. Laget räknar med att ha i det närmaste ordinarie lag på lördag till skillnad från matchen i söndags och det lär behövas, Miffe har bl.a. Super Felix som har gjort 37 mål på tre matcher. Vi tror ändå att Järnvägens bredd och tyngd kommer att avgöra till hemmalagets fördel, men det blir en spännande match. Och missa för all del inte brödrakampen, doktorn mot lillebror Adam i Miffe, värt entrépengen bara det.


Förmatch lirar klubbens duktiga A-flickor mot Gökstens BK. En perfekt uppladdning för alla handbollsälskare, den matchen startar klockan 14:00. Varmt välkomna till en superlördag i Alléhallen!

Uppskjutna matchen mot serieledarna spelas ikväll!
2016-11-22 11:45

Damseniorernas uppskjutna hemmamatch mot seriledarna NAIS/Hultic, spelas ikväll klockan 20:30 i Alléhallen. Matchen är framflyttad till ikväll från en trevlig lördag eftermiddag p.g.a. att serieledarna inte fick ihop lag när matchen skulle ha spelats.


Ta er ner till hallen ikväll om ni har möjlighet trots CL-tid. Tjejerna behöver och förtjänar vårt stöd till max. Tillsammans kan vi heja fram dem mot en skräll ikväll! Vi ses i hallen 20:30.


En gång gulsvart - Alltid gulsvart! #Forzagulsvart #Järnvägenfamiljen

Järnvägen vann gruppen - GRATTIS!
2016-11-19 20:30
Följ hela eventet live på SHF:s Livescore och på Instagram och Twitter på kontot: @usmhkj

13:00 HK Järnvägen - LIF Lindesberg

Matchrapport 

Det blev seger för arrangerande HK Järnvägen i ett rafflande derby som hade det mesta. Järnvägen förde dock matchen från start till mål och vann rättvist, det var till och alla inblandade ledare rörande överens om. Nervositet präglade den första halvleken som var något avvaktande med slarviga passningar och mängder med tekniska fel. Men så var det viktigaste derbyt på länge, alla kategorier. 

Järnvägen löste i den första halvleken LIF:s försvarsspel föredömligt och gjorde allt som oftast mål, där vi framför allt minns Tove Hyllman Inges fina kantavslut, Bååk klass på dem! I Lif Lindesberg dominerade som väntat Schough och Fyrpihl ute på planen med flera fina skott. Järnvägen hade annars bra kontroll på spelet.

Den andra halvleken rivstartade och nervositeten var som bortblåst. Lagen bytte mål med varandra innan Järnvägen gjorde ett rejält ryck fram till 13 - 8. Där och då trodde nog många att matchen var körd. Men LIF:s coach Erik Wallin kastade in Time out kortet varpå LIF genast gjorde 4 - 0, främst tack vare att man fick stopp på Järnvägens anfallsspel samtidigt som LIF:s målvakt storspelade under en tiominutersperiod.

13 - 12 och chans på kvittering men där och då släppte stressen i Järnvägentruppen och man hittade tillbaka till lugnet. Det blev matchavgörande och man gick ganska snart fram till 18 - 13 och slutresultatet 19 - 15 var till slut minst sagt rättvist i en spännande derbymatch där andra halvleken var mycket sevärd.

Matchens lirare i LIF blev fröken Schough och i Järnvägen lagkaptenen Alice Bergmark.

Matchprotokoll

Matchen händelse för händelse

________________________________________________________________________________

16:00 LIF Lindesberg - Nödinge SK

Matchrapport
En match som Nödinge SK förde från start till mål egentligen. 13 - 10 i halvtid blev till slut 22 - 17 till Nödinge.
Ett Nödinge som spelade ett smart anfallsspel långa stunder med smarta kantinspring signerade denna grupps kanske bästa spelare? Johanna Einarsson. 

Man spelade också ett mycket lurigt anfallsspel där målvakten agerade mittnio och så lade man in två linjespelare som skapade oro hos LIF. LIF var tyvärr en besvikelse denna dag och såg fysiskt ut att ligga långt efter Järnvägen och Nödinge.

Nödinge vinner välförtjänt men vi tror att det blir en spännande match ikväll, denna blev inte så spännande som vi hade hoppats på. Nödinge gjorde flera 4-5 målsryck när LIF kröp lite närmare. Dock skall LIF:s målvakt hyllas, hon kommer att gå långt.

Matchens lirare i Nödinge, Johanna Einarsson. I Lif var det Ellen Löfgren Brändh.

Matchfakta

Matchen händelse för händelse

_________________________________________________________________________________

19:00 HK Järnvägen - Nödinge SK

Matchrapport
En av de bättre matcherna vi sett A-flickorna göra på mycket länge. Vilken oerhört fin insats de bjöd publiken på, en publik som under hela dagen vart såväl stort, stöttande som sportslig. Ett klockrent arrangemang rakt igenom där tjejernas insats mot Nödinge är mest minnesvärd.

Man gick omgående fram till 5-1 och ägde sen resten av matchen. Nödinge kom nära en gång, ett mål ner, men då trampade hemmalaget i en växel till och gick ifrån via snabba omställningar och ett tufft försvarsspel. I målet spelade också Kajsa Källbom riktigt bra. Tränarteamet hade synat Nödinges sätt att spela, ett sätt som LIF inte lyckades få stopp på och det var nyckeln till segern.

Hemmalaget spelade med fart, fläkt och en glädje i laget som bara får en att vilja le stort. En imponerande insats i en sen kvällsmatch med lång vila emellan. Slå er för bröstet, ni är väl värda avancemanget till steg 3 tillsammans med Nödinge SK.

Matchens lirare i denna den sista matchen blev i Nödinge fröken Jankulovski och i Järnvägen fröken Hlaing.

Matchfakta

Matchen händelse för händelse
Imorgon smäller det! USM på hemmaplan!
2016-11-18 12:00

HK Järnvägens A-flickor spelar i helgen USM Steg 2 på hemmaplan. Grupp 7 i steg 2 är en trelagsgrupp och spelas i Alléhallen lördag 19/11. Förutom arrangerande HK Järnvägen också LIF Lindesberg och Nödinge SK från Nödinge, beläget strax nordöst om Kungälv vid Göta älv.


Underbart att ett USM derby inleder denna steg 2 grupp 13:00 på lördagen där förutsättningarna är solklara, lag 1 och 2 i denna trelagsgrupp avancerar till USM steg 3 och det tredjeplacerade laget har spelat färdigt i USM 2016/17.


LIF Lindesberg spelar precis som Järnvägen i A-flickor Elit MSHF. Laget leds av talangfulle tränaren Erik Wallin som precis som Järnvägens Tomas Dunder och Victor Spennare, just nu går TS2 utbildningen i SHF:s regi. Lagen har mötts en gång den här säsongen och där var Järnvägen det starkare laget i Lindesberg Arena där man vann med 23 - 18.


Dock så är LIF Lindesberg ett typiskt slutspelslag som har för vana att leverera när det gäller som mest. Deras starkaste kort ligger i att deras båda duktiga målvakter träffar dagen, då kan de stänga rejält och göra livet surt för motståndarna.


Nödinge SK arrangerade sin steg 1 grupp hemma i Ale Arena men räckte inte riktigt till i en på förhand tuff grupp med bl.a. Kristianstad, Ankaret och Halmstad. Man vann dock en match i prestigederbyt mot närbelägna Stenungssunds HK och slutade på en fjärdeplats i gruppen.


Nödinge spelar till vardags i Flickor A 1 i Göteborgsregionen med motstånd som Sävehof, Önnered, Kungälv, Aranäs och Halmstad. Där har man hittills hunnit med två matcher och man har förlorat båda två, först mot Kungälv (10-46) sedan mot Torslanda (20-37). Spelare att hålla ett extra öga på i Nödinge är Johanna Einarsson och Isabella Jankulovksi.


HK Järnvägen siktar högt och hoppas kunna leverera att högklassigt arrangemang som domare, publik och deltagande lag upplever som professionellt och ett fint minne oavsett utgång av dagen. Givetvis siktar också tjejerna i gulsvart högt, målet är solklart, man skall till steg 3!


Kan redan nu tipsa om att hålla ögonen öppna här på hkjarnvagen.se för kontinuerliga uppdateringar under lördagen från matcherna. Håll givetvis också ett öga på Instagram och Twitter på @usmhkj, så missar ni ingenting från denna USM lördag. Vi erbjuder fullständig bevakning för alla som inte har möjlighet att ta sig till Hallsberg imorgon.


Varmt välkomna till Hallsberg och Alléhallen nu på lördag den 19 november för en spännande dag i handbollens tecken!

Nyheter från våra lag
Flickor 02/03, 26/11 23:00 
Flickor 00/01, 26/11 20:45 
Flickor 02/03, 24/11 19:30 
Pojkar 03/04, 23/11 19:45 
Flickor 02/03, 19/11 15:09